De feestdagen komen eraan! En ondanks dat we Kerst dit jaar anders vieren dan normaal, zijn velen alweer druk in de ban van het kerstdiner. Wat zetten we op het menu? Gaan we zelf koken? Of laten we de (lokale) horeca ons kerstmenu bezorgen? In dit blog geven we je 5 tips om buikpijnvrij de kerstdagen door te komen!

1: Bestel bij een Fodmap Restaurant

Onze aangesloten Fodmap Restaurants zitten in een moeilijke tijd. Het ziet ernaar uit dat ze ook tijdens de Kerst hun deuren gesloten moeten houden. Bestel daarom jouw low fodmap kerstdiner bij een van onze Fodmap Restaurants! Wanneer je bij jouw (telefonische) bestelling doorgeeft dat je het Fodmap Dieet volgt, houden ze daar rekening mee. Zo steun je de lokale horeca én hoef je niet zelf in de keuken te staan!

2: Kook een low fodmap buffet

Toch liever zelf kokkerellen? Kook dan een low fodmap buffet! Dit is vooral handig wanneer je jouw gerechten al van tevoren klaar wil maken. Ideale gerechten hiervoor zijn stamppotten, stoofvlees of een lekkere quiche! Voor recepten raad ik je aan te kijken bij Karlijn’s Kitchen, A Little Bit Yummy of She Can’t Eat What. Hier vind je allemaal heerlijke variaties!

low fodmap gourmet kerstdiner

3: Ga gourmetten

Let op: gourmetten is dit jaar alleen voor je weggelegd in een klein gezelschap! Maar als je met je eigen gezin bent, is deze oldskool optie natuurlijk een ideale manier om gemakkelijke aanpassingen te doen. Omdat iedereen zijn eigen pannetje heeft, kun je goed rekening houden met het Fodmap Dieet. Lekkere dingen voor bij de gourmet zijn bijvoorbeeld onbewerkte vleessoorten zoals biefstuk of ossenhaaspuntjes! Of wat dacht je van gluten- en lactosevrije pannekoekjes, nacho’s met gehakt, een omelet of ratatouille?!

4: Maak een low fodmap menu

Er zijn zoveel recepten waarvan ook iedereen die niet volgens het Fodmap Dieet eet volop kan genieten! Maak vooraf een low fodmap menu, met een door jou gewenst aantal gangen. Kies recepten van de eerder genoemde blogs of uit fodmap kookboeken. De keuze is reuze! Om het kerstdiner leuk vorm te geven kun je er zelfs voor kiezen om je menu op mooi papier te schrijven of printen. Staat altijd goed op de kersttafel!

low fodmap kerstpakket buikfijn fodmappers concept

5: Doe mee aan onze winactie!

Ondanks alle tips toch nog helemaal inspiratieloos? Doe dan mee aan de Fodmappers Concept x Buikfijn winactie! Wij geven namelijk een compleet kerstpakket voor een driegangenmenu weg, om thuis te bereiden. Met 2 personen kun je genieten van een starter, hoofdgerecht mét bijgerecht en een lekker toetje. Meedoen kan tussen 8 en 12 december via onze social media kanalen.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *