Pfoe. Je hebt jezelf aangesloten bij Fodmappers Concept. Of nog niet. Maar de vraag die bij je oppopt luidt: “Hoe krijg ik mijn menukaart Fodmap proof?”. Een vraag met vele antwoorden. In dit blog staan we stil bij de Fodmap proof broodproducten van Bakker Leo Glutenvrij. Die zijn namelijk makkelijk in te kopen, goed in te vriezen en daardoor ook laagdrempelig te testen. Je kunt zo al eens kijken of er voldoende animo is voor deze producten en jouw menukaart stapje bij beetje aanpassen.

Fodmaps in broodproducten

Eigenlijk zitten standaard in alle broodproducten Fodmaps. Om precies te zijn: galactanen. Dit zijn de olichosacchariden, die staan voor de O in FODMAP. Om het ingewikkeld te maken, dit zijn dus niet de gluten. Galactanen bevatten wel altijd gluten, maar gluten bevatten niet altijd galactanen. Een lang verhaal kort: gewoon brood is voor iemand die het Fodmap dieet volgt niet geschikt. Er zijn legio alternatieven om uit te kiezen, maar bij Fodmappers Concept adviseren wij de producten van Bakker Leo Glutenvrij.

Bakker Leo Glutenvrij

Bakker Leo is al jarenlang gevestigd in Almelo. In 2015 zijn zij gestart met een nieuwe, glutenvrije bakkerij. Hiermee bezorgen ze door heel Nederland. Dat doen ze voornamelijk bij consumenten, maar kan ook voor horeca of groothandel.

Zoals ze zelf zeggen: “Broden die minstens zo lekker smaken als een reguliere boterham! Breder, creatiever en smakelijker: Bakker Leo Glutenvrij let niet alleen op de eis dat het brood glutenvrij moet zijn, maar denkt ook met de klant mee.”

Bakker Leo heeft zijn glutenvrije producten dan ook laten onderzoeken door het Allergieplatform op Fodmaps. In een aantal producten zitten wel Fodmaps, maar deze zijn in zodanig lage hoeveelheid aanwezig dat het bij de meeste mensen met PDS geen klachten zal geven. Uiteraard bij normale consumptie. In deze link vind je een overzicht dat het allergieplatform voor hen heeft gemaakt.

fodmap brood bakker leo glutenvrij

Fodmap brood, cake, koekjes en meer

Het productassortiment met Fodmap proof lekkers bij Bakker Leo Glutenvrij is dan ook enorm (wij Fodmappers hebben vaak niet zo’n ruime keuze ;-). Voor jouw menukaart kun je bijvoorbeeld kiezen uit:

  • Stokbrood;
  • Boterhammen (wit en bruin);
  • Bolletjes;
  • Krentenbollen en krentenbrood;
  • Vanille- en chocolademuffins;
  • Eierkoeken;
  • Chocolate chip cookies.

Fodmap tosti of high tea?

Met de broodproducten van Bakker Leo Glutenvrij kun je dan ook eindeloos variëren op jouw menukaart. Zo kun je bezoekers een lekkere Fodmap tosti aanbieden, met oude kaas en ham. Of serveer een Fodmap broodje gezond met oude kaas, komkommer, ijsbergsla, gekookt ei, ham en tomaat. Wil je helemaal uitpakken? Dan kun je misschien wel een Fodmap high tea op je menukaart zetten! Wissel af met de lekkerste sandwiches, zoetigheden en een zelfgemaakt soepje bijvoorbeeld. Je ziet het al: de mogelijkheden zijn enorm!

fodmap menu bakker leo glutenvrij

Meer hulp nodig bij het Fodmap proof maken van je menukaart?

Bij Fodmappers Concept helpen we graag jouw uitdaging oplossen. We denken mee met het ontwikkelen van je menukaart indien gewenst. Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen doen. Of bestel direct jouw Fodmap broodproducten bij Bakker Leo Glutenvrij! Ook als consument echt een aanrader 😉

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *