Blissballs. Je ziet ze vast en zeker regelmatig terugkomen op Instagram. Het is een gemakkelijke, super voedzame snack die de lekkere trek even stilt. En toch (Insta vs. reality) zijn ze niet zo gezond als je zou denken. Een balletje bevat al gauw 80 calorieën. De ingrediënten zijn heel voedzaam, maar je kan er beter niet meer dan 2 of 3 tegelijk eten. Maar lekker zijn ze zeker, dus daarom delen we het recept voor deze variant van havermout, kokos en citroen!

Blissballs: wat heb je nodig?

Voor ongeveer 10 balletjes heb je nodig:

  • 50 gram ongezouten noten (deze kan je weglaten als je ze iets lager in kcal wil maken)
  • 90 gram havermeel (niet in huis? Blend dan gewoon je havermout!)
  • 1 eetlepel chiazaad
  • De rasp van 1 hele citroen
  • Het sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 3 eetlepels water
  • Kokosrasp ter decoratie

Hoe maak je de kokos citroen balletjes?

Dit recept is het makkelijkste ooit! Het duurt ongeveer 15 tot 20 minuten om de blissballs te maken. Daarna zet je ze nog minimaal een uur in de koelkast om stevig te worden. 

1. Indien je geen grote noten in je balletjes wil verwerken, kun je ze eerst nog even fijn hakken. Dit gaat gemakkelijk met een groot mes of in een blender. Mocht je met havermout werken, mix dan ook dat in een blender tot een fijn meel.

2. Rasp een hele citroen en pers het sap uit de halve citroen. Je kan dit gelijk mengen in een grote kom.

3. Voeg daarna alle ingrediënten samen en hussel het goed door elkaar.

4. Draai van de massa ongeveer 10 balletjes. Dit is een plakkerig werkje, dus je kan ervoor kiezen om hierbij handschoentjes te dragen. 

5. Ter garnering kun je de balletjes nog door wat kokosrasp rollen. Doe dit naar smaak.

6. Laat de blissballs minimaal een uur in de koelkast staan voor een stevige structuur. 

Voila! Daar is je heerlijke, voedzame tussendoortje. Ga jij de blissballs ook maken? Tag ons dan met #fodmappersconcept op Instagram en Facebook!

low fodmap blissballs havermout

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *