3. In de kooktijd van de groenten kun je alvast de spekjes uitbakken. Het spekvocht heb je namelijk zometeen al nodig. Bak de spekjes voor ongeveer 8 minuten, totdat ze knapperig en krokant zijn.
4. Als de spekjes op het vuur staan, kan je de spinazie snijden. Doe dat in kleine reepjes of naar eigen voorkeur. Merk je het al: dit recept is echt multitasken! Mix de spinazie met een scheutje olijfolie en zout en peper naar smaak.
5. Inmiddels zullen je aardappels gaar zijn. Giet ze af en bewaar een klein beetje van het kookvocht. Stamp de aardappels fijn tot je een gelijke puree hebt, waar je een scheutje kookvocht én het spekvet aan toevoegt. Tot slot voeg je ook het boekweitmeel toe. Met deze massa kun je een deegbal kneden.
6. Verdeel het deeg in ongeveer 6 lange slierten. Daarvan maak je stukjes die ongeveer 2 centimeter groot zijn. In deze stukjes druk je vervolgens met een vork het herkenbare ‘gnocchi patroon’. Het begint nu echt vorm te krijgen!
No comment yet, add your voice below!